ÖZELLİKLER
IMBERAL FAB 89ZH kimyasallara karşı yüksek dirençli, çok elastik, ek yerleri sıcak hava kaynağı ile yapıştırılabilen dilatasyon ve derz izalasyon bandıdır. Özel kenar yapısı sayesinde uygun izolasyon malzemesi ile kolayca bütünleşir.
UYGULAMA
IMBERAL FAB 89ZH toprak ile temas eden bina yüzeylerinde olduğu kadar, binaların yapısal bağlantı noktalarında, soğuk derzler, dilatasyonlarda sızdırmazlık örtüsü olarak kullanılır. Bina elemanlarına, genellikle polimer ile modifiye edilmiş bitüm esaslı kalın kaplama ile yada bir elastik su yalıtım harcı ile yapıştırılır.
UYGULAMA ALANLARI
- Binaların yapısal derzleri
- Dilatasyonlar
- Polimer modifiye kalın bitümlü izolasyon uygulamarında
- Esnek su yalıtım malzemesi ile su yalıtımı uygulamalarında
TEKNİK BİLGİLER
Kalınlık : Yaklaşık 1,1mm
Renk : Gri
Malzeme : Yaşlanmaya dayanıklı elastomer
Sıcaklık dayanımı : -30°C ile +90°C
Max gerilme kuvveti : Boyuna: 196 N Enine : 64 N
Patlama basıncı : Yaklaşık 5,50 bar
Kaynaklı birleştirmeler üzerinde patlama basıncı : Yaklaşık 5,80 bar
Kimyasan direnç:
7 gün sonra patlama basıncı
Hidroloril asit % 3 : 5,50 bar
Sülfürik asit % 35 : 5,50 bar
Sitrik asit, 100 g/l : 5,50 bar
Laktik asit % 5 : 5,50 bar
Potasyum kül suyu % 20 : 5,50 bar
Sodyum hyphchloride 0,3 g/l : 5,50 bar
Tuzlu su [20 g/l deniz tuzu] 5,50 bar
SARFİYAT
1 metretül uygulama için 1m
ALT ZEMİN HAZIRLAMA
Alt tabaka kullanılacak izolasyon ve / veya yapıştırma malzemesinin işlem talimatlarına göre hazırlanmış olmalıdır. Genel olarak, yüzey sağlam, tam sertleşmiş ve toz, kir ve diğer yapışamayı önleyici maddelerden arındırılmış olmalıdır.
UYGULAMA ŞEKLİ
1. Bandı gerekli uzunlukta kesin.
2. Bağlantının her iki yüzeyine de ön uıygulama yapın: örneğin polimer modifiye kalın bitümlü kaplama ile. Uygulanan ve henüz ıslak olan izolasyon malzemesinin içine bandın kenarlarını bastırın.
3. Daha sonra, polimer modifiye bitümlü kalın kaplama veya benzeri bir yapıştırıcı bandın kenarlarını yapıştırın. Bu işlemin gri alanı da yaklaşık 2 cm genişliğinde kapattığında emin olun.
4 . Bandın parçalarını birbirine yapıştırmak için, bir sıcak-hava kurutucu ile, bandın kenarındaki plastik kısım eriyene ve sıvılaşana kadar sıcak hava uygulayın. Sıvılaşan plastik kısım üzerine diğer parçayı bastırın [ bastırma işlemi sağlam bir levha veya plaka üzerinde yapın ] Plastik soğuduktan sonra, bağlantı su geçirmez ve çekme gerilmelerine dayanıklı duruma gelir.
5. Eğer bant çekme kuvvetlerine mağruz kalacaksa, epoksi bil reçine ve HADAPLAN SM 57DD kullanılarak bandın yüzeye yapıştırılması tavsiye edilir.
6. Bağlantı yerlerini izole ettikten sonra, doldurmadan önce mutlaka koruyucu önlem alın ve bandın üzerine gelebilecek yükleri engelleyin.
|